تولید کننده : بچینگ پلانت(ایستگاه مرکزی بتن)ثابت ، بچینگ پرتابل ، تجهیزات دانه بندی شن و ماسه ، تراک میکسر ، ماشین آلات بازیافت بطری پت ،انواع کانوایر تسمه ای ، زنجیری و اسکرو کانوایر .
تولید کننده : بچینگ پلانت(ایستگاه مرکزی بتن)ثابت ، بچینگ پرتابل ، تجهیزات دانه بندی شن و ماسه ، تراک میکسر ، ماشین آلات بازیافت بطری پت ،انواع کانوایر تسمه ای ، زنجیری و اسکرو کانوایر .
از دیدگاه نحوهٔ تولید، بتن را میتوان به طرح اختلاط خشک و طرح اختلاط تر تقسیم کرد. در طرح اختلاط خشک، در ایستگاه تولید، سیمان و سنگدانهها با یکدیگر طبق نسبتهای وزنی مورد نیاز به صورت خشک ترکیب شده، پس از انتقال به مخلوط کن به مخلوط خشک، آب اضافه شده و با به کار افتادن میکسر، مخلوط بتن آمادهٔ بهره برداری میگردد. در تراک میکسرها که برای حمل بتن از این نوع ایستگاهها استفاده میشود، باید مخزن نگهدارندهٔ آب نیز بر روی آن نصب شده باشد.
در طرح اختلاط تر، دانههای سنگی، سیمان و آب در میکسری که در ایستگاه تولید قرار دارد، ترکیب شده و بتنی که به تراک میکسر منتقل میشود بلافاصله آمادهٔ استفاده است. در ایران سیستم طرح اختلاط تر متداول تر از سیستم طرح اختلاط خشک است.
*در ادامه مدلهای متداول ایستگاه مرکزی بتن آماده از مجموعه تولیدات شرکت مگاماشین آورده شده است. همچنین شرکت این توانائی را دارد تا اقدام به طراحی و تولید بچینگ بتن طبق سفارش مشتریان نماید.
* اجزای تشکیل دهنده خط کامل بچینیگ پلانت شامل موارد ذیل می باشد. دستگاه تغذیه یا فیدر در مجموعه بچینگ پلانت بتن به عنوان اولین قسمت از این مجموعه نقش سیلو(بین)ذخیره ی مصالح اولیه را دارد. فیدر بچینگ پلانت بر اساس تعداد بین ها، حداکثر میزان ظرفیت ذخیره مواد در مجموعه و نیز توان توزین در هر نوبت بارگیری(هر بچ)نام گذاری و طبقه بندی میشود.(تعداد از همکاران در طبقه بندی های خود تعداد دریچه های تخلیه مواد از سیلو(بین)به باسکول مصالح را نیز به عنوان شاخص در نام گذاری ها را در نظر میگیرند.) در کل فیدر مصالح در بچینگ بتن بدلیل قرار داشتن تحت بارهای استاتیکی و دینامیکی شدید هنگام بار گیری و توسط لودر یا کامیون باید از استراکچر محکم و مقاوم برخوردار باشند، تا در اثنای کار دچار شکست و ایجاد خسارت، و در نهایت خرابی دستگاه نشود. نکات مورد توجه در هنگام انتخاب فیدر مناسب : 1- استحکام شاسی. 2- ظرفیت حقیقی توزین. 3- ظرفیت ذخیره مصالح. 4- سیستم توزین. * امروزه با منسوخ شدن سیستمهای توزین مکانیکی که مبتنی بر کشش فنر و استفاده از سیستم نیرو سنج های قدیمی بودند و نیز سیستم اندازه گیری حجمی که در هر دو روش با خطا های زیادی در امر اختلات وجود داشت با استفاده از واحدهای توزین الکترونیکی، هم دقت و هم سرعت عمل به نحو چشم گیری بهبود یافته. -تسمه نقاله مادر: در مجموعه بچینگ پلانت بتن، پس از انبارش و توزین مصالح برای انتقال مواد به میکسر از نوار نقاله استفاده می شود. (تسمه نقاله ها عموما به اشکال (پروفیل ها)V شکل ، U شکل و تخت ساخته میشوند، که مدلهای V و U شکل برای جابجائی مواد فله ای و بدونه شکل خاص مورد استفاده دارد. در مجموعه بچینگ پلانت نیز از این نوع تسمه نقاله به کار رفته است.) * اندازه ها(عرض لاستیک و زاویه فرم)تسمه نقاله ها نسبت به نوع مواد متفاوت خواهد بود که طی مراحل طراحی با استفاده از محاسبات مربوط بدست می آید. -هاپر(قیف)دوطرفه: هنگام طراحی خط بچینگ پلانت در مجمو عه هائی که سیستم، دارای میکسر(مخلوط کن)هست، مواردی پیش می آید که لازم است بتن هم به صورت تر و هم به صورت خشک(بدون افزودن آب)بارگیری شود. در این موارد ما بین میکسر و نوار نقاله مادر سیستمی اضافه می شود، تا با استفاده از آن به راحتی این امکان به آن افزوده شود. * این سیستم نسبت به نوع میکسر متفاوت خواهد بود، که به صورت مجزا از نوار نقاله یا جزئی از نوار نقاله و نیز میتوان از نوار نقاله مجزا برای این منظور استفاده کرد. -میکسر(مخلوط کن): به منظور مخلوط کردن(میکس)مصالح تشکیل دهنده بتن انواع مختلفی از میکسر بتن طراحی و ساخته شده است که هر کدام معایب و محاسن مربوط به خود را دارد. نوع توین شفت دارای بهترین کیفیت میکس در بین انواع دیگر میباشد. توانائی و کیفیت این میکسر موجب شده است تا از آن در تولید بتن مقاوم و بتن اسفنجی استفاده شود. * میکسر توین شفت در ظرفیت های 1 الی 6 متر مکعبی ساخته و بکار گرفته شده است. 2- میکسر عمودی(پن میکسر): اغلب در کارخانجات قطعات پیش ساخته و بلوک های رنگی از این نوع میکسر استفاده میشود. پن میکسر ها به دلیل اینکه از نظر موقعیت تغذیه و تخلیه مصالح دارای انعطاف بیشتری هستند، از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشند. * با پیدایش نوع پیشرفته ای از میکسرهای عمودی که به نوع پلنتری(سیاره ای)معروف شده اند، نوع پن میکسر به مرور محبوبیت خود را از دست داده و جای خود را به نوع پلنتری، با قدرت و کیفیت میکس بالا داده است.
در اغلب کارخانجات تولید و فروش بتن آماده بیشتر از نوع درام میکسر استفاده میشود که می توان گفت قدیمی ترین و پرکاربردترین نوع میکسر ها به شمار می روند. * درام میکسرها در ظرفیت های 0.7 الی 9 متر مکعبی ساخته و بکار گرفته میشود. 4- میکسر تک محور(سینگل شفت): این نوع میکسر نوع کوچکتری از میکسرهای توین شفت (دو محور)محسوب می شوند، به گونه ای که تنها دارای یک محور بوده و در ظرفیت کوچکتر و برای کارخانجات تولید قطعات پیش ساخته، بلوکهای رنگی و درکارخانه های تهیه ی خوراک دام و طیور استفاده می شود. * میکسرهای تک محوره در ظرفیت های 0.5 الی 2.5 متر مکعبی تولید و استفاده میشوند. -باسکول: در طرح اختلاط بتن، سیمان نقش تائین کننده ای در استحکام بتن پس از خشک شدن دارد در واقع ماده چسبنده مصالح(شن و ماسه)بتن، سیمان آن بشمار می رود، و باید طبق استاندارد باشد. برای اندازه گیری مقدار به کار گیری سیمان از روش توزین استفاده می شود، و تجهیزات به کار گیری شده به باسکول(قپان)سیمان است. * دقیقترین روش برای توزین سیمان استفاده از لودسل های دیجیتالی میباشد . * باسکول سیمان در رنج های گسترده ای از ظرفیتها امکان ساخت دارند و طبق نیاز طراحی و تولید میشوند. در مجموعه ی بچینگ پلانت برای انتقال سیمان از سیلوها به باسکول و نیز پس از توزین از باسکول به میکسر(تراک میکسر یا میکسرهای ثابت)از اسکرو سیمان استفاده میشود. * ازاسکروها برای انتقال انواع مواد پودری استفاده می شود.
در پروژه های بزرگ ساختمانی برای نگهداری سیمان مورد استفاده از مخازن فلزی مخصوصی استفاده میشود.(سیلوی سیمان).سیلوی سیمان میتواند به صورت ثابت، موبایل و یا پرتابل باشد،بسته به موقعیت و محل استقرار انتخاب و استفاده میشود . * سیلوهای سیمان ثابت در ظرفیت های 60 الی 250 تن، نوع پرتابل(خود ایستا)با ظرفیت 30 الی 60 تن و نوع موبایل با 10 الی 30 تن حجم به کاربرده می شوند. -تراک میکسر: در کارخانجات تولید و فروش بتن آماده و گاهی نیز در کارگاههای بزرگ ساختمانی که محل استقرار سایت بچینگ پلانت و مکان بتن ریزی از هم فاصله زیاد دارند از تراک میکسر یا اتو میکسر(خودرو هائی که مجهز به مخزنی برای حمل و مخلوط کردن مصالح است)استفاده می شود. مخازن میکسر بیشتر بر روی کامیون های 6 چرخ به بالا (امروزه برای افزایش حجم مخازن و حل مشکل اضافه بار از شاسی هائی استفاده میشود به شکل تریلر بوده و مخازن باحجم بالای 9 متر مکب را نیز میتوانند حمل کنند.)نصب می شوند. ظرفیت مخازن تراک میکسر ها از 6 الی 9متر مکعبی بوده و برای کاربردهای کوچکتر از اتو میکسر استفاده می شود البته گاهی به ناب درخواست مشتری اتومیکسره هائی با حجم بالا قابل ساخت می باشد.
- فیدر 3 قیف توزین مصالح با 3 عدد دریچه پنوماتیکی و قابلیت توزین دیجیتالی در هر بچ 1 m³ با 4 عدد لودسل و مجهز به 2 عدد ویبراتور. - نوار نقاله مادر به طول 14/30 متر به عرض 80 سانتی متر با لاستیک سه لای ساده نخ دار با الکتروموتور 10 اسب بخار. - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب بخار به طول 6 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت (2 دستگاه). - اتاق کنترل مرکزی با کفپوش و پوشش سقف و بدنه از نوع P.V.C - عایق بندی بوسیله یونولیت. - باسکول سیمان به حجم 1500 لیتر با سیستم توزین دیجیتالی با استفاده از لودسل (3 عدد). - آب متر دیجیتالی 1000 لیتری و نمایشگر نصب شده بر روی پانل کنترل مرکزی. - پانل کنترل مرکزی با لوازم برقی مربوطه و رنگ بدنه استاتیکی. - کمپرسور 250 لیتری.
- فیدر 3 قیف توزین مصالح با 6 عدد دریچه پنوماتیکی و قابلیت توزین دیجیتالی در هر بچ 3 m³ با 4 عدد لودسل و مجهز به 2 عدد ویبراتور. - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب بخار به طول 6 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت (2 دستگاه). - نوار نقاله مادر به طول 14/30 متر به عرض 80 سانتی متر با لاستیک سه لای منجیددار با الکتروموتور 10 اسب. - اتاق کنترل مرکزی با کفپوش و پوشش سقف و بدنه از نوع P.V.C - عایق بندی بوسیله یونولیت. - باسکول سیمان به حجم 2500 لیتر با سیستم توزین دیجیتالی با استفاده از لودسل (3 عدد). - آب متر دیجیتالی 1000 لیتری و نمایشگر نصب شده بر روی پانل کنترل مرکزی. - پانل کنترل مرکزی با لوازم برقی مربوطه و رنگ بدنه استاتیکی. - کمپرسور 500 لیتری.
- فیدر 3 قیف توزین مصالح با 8 عدد دریچه پنوماتیکی و قابلیت توزین دیجیتالی در هر بچ 6 m³ با 4 عدد لودسل و مجهز به 3 عدد ویبراتور. - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب بخار به طول 6 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت (2 دستگاه). - نوار نقاله مادر به طول 14/30 متر به عرض 80 سانتی متر با لاستیک سه لای منجید دار با الکتروموتور 10 اسب. - اتاق کنترل مرکزی با کفپوش و پوشش سقف و بدنه از نوع P.V.C - عایق بندی بوسیله یونولیت. - باسکول سیمان به حجم 3000 لیتر با سیستم توزین دیجیتالی با استفاده از لودسل (3 عدد). - آب متر دیجیتالی 1000 لیتری و نمایشگر نصب شده بر روی پانل کنترل مرکزی. - پانل کنترل مرکزی با لوازم برقی مربوطه و رنگ بدنه استاتیکی. - کمپرسور 750 لیتری.
- فیدر 3 قیف توزین مصالح با 6 عدد دریچه پنوماتیکی و قابلیت توزین دیجیتالی در هر بچ 2 m³ با 4 عدد لودسل و مجهز به 2 عدد ویبراتور. - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب بخار به طول 6 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت (1 دستگاه). - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب بخار به طول 7 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت (1 دستگاه). - نوار نقاله مادر به طول 9/5 متر به عرض 80 سانتی متر با لاستیک سه لای منجید دار با الکتروموتور 10 اسب بخار. - آب متر دیجیتالی 1000 لیتری و نمایشگر نصب شده بر روی پانل کنترل مرکزی همراه با پمپ آب "2 - اتاق کنترل مرکزی با کفپوش و پوشش سقف و بدنه از نوع P.V.C - عایق بندی بوسیله یونولیت. - باسکول سیمان به حجم 1500 لیتر با سیستم توزین دیجیتالی با استفاده از لودسل (3 عدد). - پانل کنترل مرکزی با لوازم برقی مربوطه و رنگ بدنه استاتیکی. - کمپرسور 500 لیتری. *مدل پرتابل به دلیل طرح یکپارچه و کامپکت خود میتواند در کارگاههائی که فضای کمی جهت احداث مجموعه بچینگ های ایستگاهی معمولی دارند جایگزین مناسب باشد.*
- فیدر 3 قیف توزین مصالح با 3 عدد دریچه پنوماتیکی و قابلیت توزین دیجیتالی در هر بچ 1 m³ با 4 عدد لودسل، مجهز به 2 عدد ویبراتور. - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب چینی به طول 6 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت(2 دستگاه). - نوار نقاله مادر به طول 14.5 متر به عرض 80 سانتی متر با لاستیک سه لای منجید دار با الکتروموتور 10 اسب. - باسکول سیمان به ظرفیت 1500 لیتر با سیستم توزین دیجیتالی استفاده از لودسل (3 عدد). - اتاق کنترل مرکزی با کفپوش و پوشش سقف و بدنه از نوع P.V.C - عایق بندی بوسیله یونولیت - پانل کنترل مرکزی با لوازم برقی مربوطه و رنگ بدنه استاتیکی. - قیف دو طرفه جداکننده تر و خشک مجهز به 1 عدد ویبراتور. - درام میکس 1 m³ با الکترو موتور 20 اسب. - آب متر دیجیتالی 1000 لیتری. - کمپرسور 250 لیتری.
- فیدر 4 قیف توزین مصالح با 8 عدد دریچه پنوماتیکی و قابلیت توزین دیجیتالی در هر بچ 6 m³ با 4 عدد لودسل، مجهز به 3 عدد ویبراتور. - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب به طول 6 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت(1 دستگاه). - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 10 اسب به طول 9 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت(1 دستگاه). - نوار نقاله مادر به طول 21 متر به عرض 80 سانتی متر با لاستیک سه لای منجید دار با الکتروموتور 15 اسب. - باسکول سیمان به ظرفیت 3000 لیتر با سیستم توزین دیجیتالی استفاده از لودسل (3 عدد). - اتاق کنترل مرکزی با کفپوش و پوشش سقف و بدنه از نوع P.V.C - عایق بندی بوسیله یونولیت - پانل کنترل مرکزی با لوازم برقی مربوطه و رنگ بدنه استاتیکی. - پن میکسر 2 m³ با الکترو موتور 100 اسب. - قیف دو طرفه جداکننده تر و خشک. - آب متر دیجیتالی 1000 لیتری. - کمپرسور 750 لیتری.
- فیدر 4 قیف توزین مصالح با 8 عدد دریچه پنوماتیکی و قابلیت توزین دیجیتالی در هر بچ 6 m³ با 4 عدد لودسل، مجهز به 3 عدد ویبراتور. - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 7/5 اسب به طول 6 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت(1 دستگاه). - اسکرو سیمان 8 اینچ با الکترو موتور 10 اسب به طول 9 متر با ظرفیت انتقال سیمان 40 تن در ساعت(1 دستگاه). - نوار نقاله مادر به طول 21 متر به عرض 80 سانتی متر با لاستیک سه لای منجید دار با الکتروموتور 15 اسب. - اتاق کنترل مرکزی با کفپوش و پوشش سقف و بدنه از نوع P.V.C - عایق بندی بوسیله یونولیت. - میکسر توین شفت 2 m³ با الکترو موتور 60 اسب بخار سیستم گیرنکس خورشیدی ایتالیائی. - باسکول سیمان به ظرفیت 3000 لیتر با سیستم توزین دیجیتالی استفاده از لودسل (3 عدد). - پانل کنترل مرکزی با لوازم برقی مربوطه و رنگ بدنه استاتیکی. - قیف دو طرفه جداکننده تر و خشک. - آب متر دیجیتالی 1000 لیتری. - کمپرسور 750 لیتری.
تعاریف پایه
-فیدر:
انواع میکسر بچینگ پلانت:
1- توین شفت:
* پن میکسر ها در ظرفیت های 0.7 الی 3 متر مکعبی تولید و عرضه میشود.
3- درام میکسر:
-اسکرو کانوایر :
* اسکرو های سیمان بسته به میزان سیمان لازم برای هر بچ در قطرهای متفاوتی ساخته میشوند("6 ,"8 ,"10 ).
-سیلوی سیمان:
بچینگ پلانت بتن خشک ...
مشخصه
توضیحات
ظرفیت بتن
60-70 (m³/h)
حجم بارگیری مصالح
3×10 (m³)
حداکثر حجم توزین مصالح
1 (m³)
حداکثر قابلیت توزین سیمان
1500 (liter)
حداقل آب مورد نیاز
2 (inch)
میزان برق مورد نیاز
37 (kw)
مشخصه
توضیحات
ظرفیت بتن
80 (m³/h)
حجم بارگیری مصالح
3×10 (m³)
حداکثر حجم توزین مصالح
3 (m³)
حداکثر قابلیت توزین سیمان
2500 (liter)
حداقل آب مورد نیاز
2 (inch)
میزان برق مورد نیاز
37 (kw)
مشخصه
توضیحات
ظرفیت بتن
100 (m³/h)
حجم بارگیری مصالح
4×10 (m³)
حداکثر حجم توزین مصالح
6 (m³)
حداکثر قابلیت توزین سیمان
3000 (liter)
حداقل آب مورد نیاز
2 (inch)
میزان برق مورد نیاز
37 (kw)
مشخصه
توضیحات
ظرفیت بتن
60-70 (m³/h)
حجم بارگیری مصالح
3×10 (m³)
حداکثر حجم توزین مصالح
2 (m³)
حداکثر قابلیت توزین سیمان
1500 (Liter)
حداقل آب مورد نیاز
2 (inch)
میزان برق مورد نیاز
37 (kw)
بچینگ پلانت بتن تر ...
مشخصه
توضیحات
ظرفیت بتن به صورت میکس شده( تر )
30-40 (m³/h)
ظرفیت بتن به صورت میکس نشده( خشک )
60-70 (m³/h)
حجم بارگیری مصالح
3×10 (m³)
حداکثر حجم توزین مصالح
1 (m³)
حداکثر قابلیت توزین سیمان
1500 (liter)
حداقل آب مورد نیاز
2 (inch)
میزان برق مورد نیاز
40 (kw)
مشخصه
توضیحات
ظرفیت بتن به صورت میکس شده( تر )
80-100 (m³/h)
ظرفیت بتن به صورت میکس نشده( خشک )
100 (m³/h)
حجم بارگیری مصالح
4×10 (m³)
حداکثر حجم توزین مصالح
6 (m³)
حداکثر قابلیت توزین سیمان
3000 (liter)
حداقل آب مورد نیاز
2 (inch)
میزان برق مورد نیاز
120 (kw)
مشخصه
توضیحات
ظرفیت بتن به صورت میکس شده( تر )
80-100 (m³/h)
ظرفیت بتن به صورت میکس نشده( خشک )
100 (m³/h)
حجم بارگیری مصالح
4×10 (m³)
حداکثر حجم توزین مصالح
6 (m³)
حداکثر قابلیت توزین سیمان
3000 (liter)
حداقل آب مورد نیاز
2 (inch)
میزان برق مورد نیاز
130 (kw)